reklam
DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, AYDIN’DA MODERN SULAMA YATIRIMLARINA YENİLERİNİ EKLİYOR

DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, AYDIN’DA MODERN SULAMA YATIRIMLARINA YENİLERİNİ EKLİYOR

AYDIN’DA 876 BİN METRE DRENAJ BORUSU MONTAJI YAPILACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışıyor. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Aydın Nazilli ve Yenipazar Tarla İçi Kapalı (Borulu) Drenaj ve TİGH Projesi çalışmalarına ilişkin açıklamada bulundu.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Efeler, Köşk, Sultanhisar, Yenipazar, Nazilli ve Kuyucak ilçelerinde 5 bin 790 hektar alanda 867 bin metre drenaj borusu montajı, 100 kilometre tarla içi yol yapımı ve diğer sanat yapılarının yapılacağını belirtti.

Toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetlerinden faydalanan çiftçilerin memnuniyetlerini yakından takip ettiklerini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “Bir zamanlar bu projelere “ön yargı” ile yaklaşan çiftçilerimiz, başarılı uygulamaların faydasını gördükçe teşekkürlerini iletiyorlar. Sahadan aldığımız bu geri dönüşler doğrultusunda yeni projeler üretmeye devam ediyoruz. Aydın Nazilli ve Yenipazar Tarla İçi Kapalı (Borulu) Drenaj ve TİGH projesi kapsamında şimdiye kadar Efeler ve Yenipazar ilçelerinde 2 bin hektar alanda 198 bin metre drenaj borusu montajı, 19 bin 900 metre uzunluğunda drenaj kanalı derinleştirme çalışması yapılmıştır. Bu çalışmalar ile birlikte 225 bin metreküp tesviye çalışması yapılmış olup, 4 bin 600 metre tahliye kanalı açılmıştır.” dedi.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “Proje sahasındaki yüksek taban suyu seviyesinin düşürülerek, taban suyunun kontrollü biçimde tarım arazisinden uzaklaştırılması sağlanacaktır. Bu sayede tarım arazilerinde toprak hava su dengesi sağlanmış olup, bölgede yetiştirilen ürünlerde en az yüzde 20 verim artışı sağlanacaktır. Eş zamanlı olarak devam eden diğer tarla içi geliştirme hizmetleri çalışmaları ile birlikte çiftçilerimizin üretim süresinde daha yüksek verim elde etmesini hedeflediklerini” belirtti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM