reklam
KÜLTÜR VE SANAT İLE BİR ARAYA GELEN MERSİN’İN ÇOCUKLARI TÜRKİYE ŞAMPİYONU

KÜLTÜR VE SANAT İLE BİR ARAYA GELEN MERSİN’İN ÇOCUKLARI TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Avrupa Birliği desteğiyle Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde yürütülen, öğrencilerin sosyal uyumunu güçlendirmeyi ve kültürel etkinliklere katılarak hem sosyalleşmelerini hem de kültürel değerlere sahip çıkmalarını hedefleyen Türk Eğitim Sisteminde Çocuklar İçin Kapsayıcı Eğitimin Desteklenmesi Projesi (PİKTES) kapsamında düzenlenen Halk Oyunları ve Türk Halk Müziği Toplulukları yarışmalarında Mersin PİKTES Halk Oyunları Ekibi tüm rakiplerini geride bırakarak Türkiye 1.’liği ile ipi göğüsledi.

Daha önce, 29 ilde yürütülen “Türk Eğitim Sisteminde Çocuklar İçin Kapsayıcı Eğitimin Desteklenmesi Projesi (PIKTES)” kapsamında, öğrencilerin sosyal uyumlarını güçlendirmek, birbirleri ile kaynaşmalarını desteklemek ve kültürel zenginlikleri daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla oluşturulan Halk Oyunları Ekipleri ve Türk Halk Müziği Topluluklarının gösterileri merkez ofis yetkilileri ve jüri üyelerinin katılımıyla Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmişti.

23 Aralık 2024 tarihinde, Ankara’da Hacı Bayram Veli Üniversitesinde, PİKTES Merkez Ofis koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Ankara Sosyal Uyum Gösterisinde, Mersin PİKTES Halk Oyunları Ekibi; katılan 5 ili (Antalya, Gaziantep, Hatay, Kayseri, Kocaeli) de geride bırakarak TÜRKİYE ŞAMPİYONU oldu. PİKTES Türk Halk Müziği Topluluğu ise Jüri Mansiyon Ödülü almaya hak kazandı. Ödüllerini Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den alan ekipler, bu güzel başarının haklı gururunu yaşadı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ödül töreninde yapmış olduğu konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Dünya genelinde gerek siyasi gerekse başka tür sebeplerle yurdundan ayrılmak, vatanlarını terk etmek zorunda kalan yaklaşık 120 milyon insan bulunuyor. Dünyada yaşayan yaklaşık her 70 kişiden biri; yerinden, yurdundan, vatanından uzak kalmış durumda. Eğitimin, kültürlerin aktarıldığı önemli kanallardan biri, eğitim sistemleri ve mekanizmaları önemli roller üstlenmeli. Bunlardan biri, dünyada savaşların, zulümlerin, soykırımların olmadığı bir düzen kurulması için eğitim öğretim mekanizmalarımızın içine dünya barışını, insan haklarını, temel hak ve hürriyetlerini mutlaka koymamız lazım. Mutlaka ama mutlaka temel hak ve hürriyetlere ve başkalarının haklarına saygı duyan, demokrasiyi içselleştirmiş, dünya barışı için mücadele eden bir kuşak yetiştirmek durumundayız. Eğer bunu başaramazsak -dünyada, şu an içinde yaşadığımız ortamda olduğu gibi 120 milyon yerinden- yurdundan edilmiş insan varsa eğer- dünyanın geriye kalan nüfusunun bu 120 milyona literatürümüzdeki karşılığıyla ensarlık yapması gerekiyor. Ev sahipliği yapması gerekiyor. Onları kardeşlik hukukuyla koruması, sahiplenmesi ve insanın misafirperverliğini göstermesi gerekiyor.”

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise Halk Oyunları Ekibine ile Türk Halk Müziği Topluluğuna, emeği geçen tüm idareci ve öğretmenlere teşekkür etti, gurur duyduğunu ifade etti.

Öğrencilerimiz, yarışma öncesi Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, Kurtuluş Savaşı’nın yönetildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tarihi binasını ve Ata’mızın ebedi istirahatgâhı olan Anıtkabir’i ziyaret etti.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM