reklam
MEDMAR MADENCİLİK A.Ş GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ÇALIŞMALARIN ARDINDAN 10 BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDU

MEDMAR MADENCİLİK A.Ş GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ÇALIŞMALARIN ARDINDAN 10 BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDU

Mersin’in Silifke ilçesi Taşucu Mahallesi’nde Kurttepe mermer ocağında çalışmalarına devam eden MEDMAR Madencilik A.Ş mermer çıkarma işlemlerinin ardından 10 binden fazla fidanı toprakla buluşturdu.

MEDMAR Madencilik A.Ş Ar-Ge Müdürü Cihan Yılmazer firmalarının köklü bir şirket olduğunu belirterek Türkiye’nin pek çok şehrinde çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Yılmazer ” Türkiye’nin en büyük mermer ocaklarına sahip olan Medmar firmamız 2003 yılında İstanbul’da kuruldu. Bugün Türkiye’de doğal taş sektörüne liderlik yapan Medmar, 2005’te Mersin Silifke’de bej mermer ocağı açarak, zamanla burayı Türkiye’nin en büyük ocaklarından biri haline getirdi. Mermer ocağı çalışmalarına büyük bir hızla devam eden firmamız, doğal taş sektöründe ihracat rekorları kırıyor.” dedi.

Hindistan ve Çin başta olmak üzere pek çok ülkeye ihracat yaptıklarını belirten MEDMAR Madencilik A.Ş Ar-Ge Müdürü Cihan Yılmazer dünya pazarında Türkiye’yi çok iyi temsil ettiklerini söyleyerek “Mermeri blok olarak üreten firmamız Türkiye’nin yanı sıra Güney Asya, Doğu Asya, Orta Doğu, Avrupa ve Afrika gibi dünyanın birçok farklı bölgesine ihracat gerçekleştiriyor.” şeklinde konuştu.

Silifke ilçesi Kurttepe ocağında mermer işlemlerinin ardından toplamda 10 bin adet fıstık çamı, harnup ve biberiye ağaçlarını toprakla buluşturduklarını anlatan Yılmazer MEDMAR olarak önceliklerinin her zaman doğayı korumak olduğunu vurgulayarak “MEDMAR olarak olmazsa olmazımız olan doğayı koruyarak, geleceğe yatırım yapmayı amaçlıyoruz. Bu bölgenin rehabilite çalışmalarını tamamladıktan sonra, Mersin Orman Bölge Müdürlüğümüz ve Silifke Orman İşletme Müdürlüğümüz ile birlikte 10 bin fidanı toprakla buluşturduk. 20 hektar alan da ağaçlandırılmaya hazır. Bir yanlış algıyı düzeltmekte fayda var; biz mermer işlemi bittikten sonra doğayı öylece kendi haline bırakmıyoruz ve bırakamayız. Toprağa uygun ağaç türlerinin ekimini yapıyoruz. Yeşil vatana sahip çıkma noktasında MEDMAR Madencilik olarak bilinçli hareket ediyor ve yasalara uyuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Silifke Orman İşletme Müdürü Harun Boz ise dikilen fıstık çamı, harnup, biberiye gibi fidanların yetiştikten sonra yöre halkına dağıtılacağını söyledi. Boz “Özellikle katma değeri yüksek ve yöre halkımızın ekonomisine yarar sağlayacak ürünleri seçiyoruz. Vatandaşlarımız endişe etmesin; biz Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ve Silifke Orman İşletme Müdürlüğü olarak doğamızı koruyacak ve onu doğru işleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM